Media item

Varkens / Boeren: The making of Truus en Connie 05/12

Varkens / Boeren: The making of Truus en Connie is een document dat laat zien hoe een gezelschap reageert op gebeurtenissen uit de werkelijkheid en het verhaal van de varkens en de varkensboeren gestalte geeft

Meer

In Varkens / Boeren: The making of Truus en Connie maakt Erik Lint van het repetitieproces van Truus en Connie de voorstelling, een documentaire (speelduur 46 min). We zien hoe theater op locatie wordt gemaakt. En we zien regisseur Johan Simons met zijn acteurs aan het werk: Chris Nietvelt en Elsie de Brauw die de boerinnen spelen, en Bram Coopmans en Linda Olthof als varkens.

Truus en Connie maakte samen met Nageslacht deel uit van een tweeluik over de varkensboeren, dat op locatie in de voormalige Verkadefabriek in Den Bosch werd gespeeld. Daarnaast werd een aantal besloten voorstellingen gegeven op boerderijen in Brabant, bij boeren thuis in de kamer, de stal of de schuur.

Truus en Connie is gebaseerd op interviews die journalist Lex Bohlmeijer met Brabantse varkensboerinnen hield. De impact van de varkensepidemie van 1997 en de moeilijke keuze tussen doorgaan en stoppen voor boeren zijn de belangrijkste ingrediënten van de theatervoorstelling.

Varkens / Boeren: The making of Truus en Connie is een document dat laat zien hoe een gezelschap reageert op gebeurtenissen uit de werkelijkheid en het verhaal van de varkens en de varkensboeren gestalte geeft.

Creator:
Erik Lint (regie en productie)
Publication date:
18 студзеня 2013
Length:
04:59

Meer

Contributions:
ZT Hollandia (gezelschap)
Simons, Johan (regie)
Bohlmeijer, Lex (auteur en bewerking)
Blokdijk, Tom (bewerking en dramaturgie)
Meer, Ton van der (muziek)
Koek, Paul (muziek)
Nietvelt, Chris (uitvoerende: Truus)
Coopmans, Bram (uitvoerende: Varken)
Olthof, Linda (uitvoerende: Zeug)
Brauw, Elsie de (uitvoerende: Conny)
Nijs, Leo de (scenografie)
Linneweever, Eugène (grime, kapwerk)
Pielage, Will Jan (geluid)
Type:
video
Original format:
Magnetic tape 
User:
uvathw
Tags: